Quorn Classic burgare 2.9473684210526 out of 5, 1 based on 19 ratings

Recept

Quorn Classic burgare

19

Betygsätt detta recept

Vår klassiska lakto-ovo vegetariska burgare gjord på Quorn Färs är fullpackad med smak! Bygg burgarna med senap, rostad lök och hemlagad ketchup och bjud på en riktigt smarrig middag ikväll.

495 Kcal Per portion
0,6 CO2e/portion

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 1 msk olja/smör till stekning
  • 0,5 dl rostad lök
  • 1 msk flytande grönsaksbuljong
  • 1 msk stark senap
  • 50 g brödsmulor från fullkornsbröd (förhindrar att blandningen blir klibbig)
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 1 medelstor potatis, kokad och mosad (cirka 100 g)
  • 0,5 dl mellangrädde eller vatten
  • 2 ägg, sammanvispade
  • Salt Hemgjord ketchup:
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 msk ättika
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk örtsalt Karamelliserad lök:
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 2 msk socker
  • 2 msk smör Hamburgerbröd:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 12 g jäst
  • 15 g smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • Ev sesamfrö Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad

Gjorda med Quorn Burgare

Visa produkt