Kebabish Burger

Den här lakto-ovo vegetariska burgaren serveras med en het röd kebabsås och tabbouleh med extra sting. Ett roligt och hälsosamt recept som är fullpackat med Medelhavssmaker.
Enkelt
421 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Burgare
Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 4 Quorn Burgare (320 g)
- 1 msk smör/olja till stekning
- Salt
- Spiskummin Röd kebabsås:
- 200 g passerad tomat
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk grönsaksbuljong
- Svartpeppar
- 1 nypa socker
- 1 tsk malen spiskummin
- Salt
- Fint hackad chilipeppar Vit kebabsås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk majonnäs
- 2 vitlöksklyftor
- Salt Tabbouleh:
- 2 tomater
- ½ röd lök
- 1 knippe färsk persilja
- 1 kruka färsk mynta
- 1 msk olivolja
- Saften av ½-1 citron
- Salt
- Peppar Tillbehör:
- 4 pitabröd
- Romansallad, bruten i bitar
- Tomat, skivad
- Lök, tunt skivad
- 4 msk ajvar
Tillagning
- Röd kebabsås: Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.
- Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlök. Krydda med salt.
- Tabbouleh: Finhacka tomat, lök, persilja och mynta. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin. Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida. Salta.
- Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning. Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.