Kebabish Burger

Den här lakto-ovo vegetariska burgaren serveras med en het röd kebabsås och tabbouleh med extra sting. Ett roligt och hälsosamt recept som är fullpackat med Medelhavssmaker.

Enkelt

421 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Burgare

Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare (320 g)
  • 1 msk smör/olja till stekning
  • Salt
  • Spiskummin Röd kebabsås:
  • 200 g passerad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • Svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk malen spiskummin
  • Salt
  • Fint hackad chilipeppar Vit kebabsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt Tabbouleh:
  • 2 tomater
  • ½ röd lök
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • Saften av ½-1 citron
  • Salt
  • Peppar Tillbehör:
  • 4 pitabröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad
  • Lök, tunt skivad
  • 4 msk ajvar

Tillagning

  1. Röd kebabsås: Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.
  2. Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlök. Krydda med salt.
  3. Tabbouleh: Finhacka tomat, lök, persilja och mynta. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin. Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida. Salta.
  5. Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning. Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (28)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.