Crispy ChiQin Burgare med appleslaw
Ta ut svängarna och maxa din burgare med extra-allt av klimatsmarta råvaror. Appleslaw, sötpotatishummus och tahinidressing får sällskap av friterade svart- och grönkålsblad. Sött, salt, krispigt, mjukt, lent, strävt – MUMS!
Portioner 4
35 mins
Lite krävande
Gjorda med Quorn Crispy ChiQin Burgers
Ingen soja
Ingredienser
- 4 Quorn Crispy ChiQin Burgers
- 4 burgarbröd
- 50 g svartkål
- 50 g grönkål
- 50 g groddar
- Appleslaw:
- 1 grönt äpple, finrivet
- 50 g vitkål, finriven
- 2 msk vegansk majonnäs
- 1 msk vegansk fraîche
- ½ vitlöksklyfta, pressad
- Salt
- Peppar
- Sötpotatishummus:
- 1 sötpotatis, kokt och skalad
- ½ dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 tsk spiskummin
- ½ citron, saften
- Salt
- Cayennepeppar
- Tahinidressing:
- 3 msk tahini
- ½ dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- Salt
Tillagning
- Fritera svart- och grönkålsblad tills de är krispiga.
- Appleslaw: Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt cirka 15 minuter.
- Sötpotatishummus: Mixa sötpotatis tillsammans med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Tahinidressing: Rör ihop tahini och vinäger, häll droppvis i oljan. Smaka av med salt.
- Montera burgarna med bröd, kål, tahinidressing, appleslaw, burgare och sötpotatishummus. Toppa med groddar och lägg på locket.