Loading
Recept

Steamed burger buns

Imponera på dina gäster med det här receptet på ångade, lakto-ovo vegetariska buns! Lägg på en härlig Quorn Burgare och toppa med grönsaker för en extra krispig upplevelse.

En utmaning

Gjorda med Quorn Burgare

Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare (320 g)
  • 1 msk sesamolja till stekning
  • Salt
  • Chiliflakes Steamed buns: (OBS. Vid ångning är det extra viktigt att man använder precis rätt mängd ingredienser. Därför rekommenderar vi att du helst använder angivelserna i vikt om du har en köksvåg hemma.)
  • 20 g jäst
  • 175 g (1,75 dl) vatten (37 grader)
  • 300 g (5 dl) vetemjöl
  • 5 g (1 tsk) salt
  • 30 g (2,5 msk) socker
  • 1,5 g (1,5 krm) bakpulver
  • 40 g (0,5 dl) olja Tillbehör:
  • 2 buns/port
  • Gingerchilisås, 1 msk/port
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Morot
  • Sesamfrö
  • Koriander, färska blad

Tillagning

  1. Steamed buns: Lös upp jäst i vatten, häll i socker, salt och olja. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Häll ner mjölblandningen i vätskan. Kör i degblandare 15 minuter tills degen är glansig, seg och väldigt slät. Låt jäsa till dubbel storlek, 40–50 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i bitar och forma till bollar, cirka 30 g/bun. Kavla degbollarna ovala och avlånga. Pensla lite olja och vik över så att den ser ut som en bulle. Låt jäsa på smörpapper i 45–60 minuter.
  3. Koka vatten i kastrull. Ställ bambulåda på kastrullen och lägg i det antal bullar som får plats. Har du ingen bambulåda kan du ånga en bulle i taget i ett durkslag. Ånga bullarna över kokande vatten i 6-8 minuter. Ta upp och låt svalna.
  4. Skala morötter och strimla/skiva tunt med potatisskalare eller mandolin.
  5. Stek Burgarna i sesamolja på medelvärme, cirka 4-5 minuter/sida. Salta och strö över chiliflakes.
  6. Fyll de ångade bullarna med Quorn Burgare (1/2 burgare/bun), morot, sallad, sesamfrön, gingerchilisås och rikligt med koriander.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (29)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme