Recept
Vegansk variant av Fish Tacos med Quorn
Vill du mixa upp dina tacos? Testa vår veganska variant på Fish Taco. Det blir garanterat en ny höjdare!
Portioner 4
45 min
Lite krävande
199 kcal
(Per portion)
9,9 g fett
Veganskt
Gjorda med Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style
Ingen soja
Låg halt av mättat fett
Lågt innehåll av mättat fett
Ingredienser
- 400 g Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style
- 250 g potatis
- Olja
- 3 tsk spiskummin
- Salt
- 300 g bondbönor (frysta går bra)
- 1 liten chili
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk vegansk yoghurt
- 2 msk hackad mynta
- 1/2 citron
- Salt
- Svartpeppar
- 250 g vita bönor, kokta
- 1/2 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk spiskummin
- 1/2 lime
- Salt
- Rödkål
- Spetskål
- Vitkål
- Ärtskott
- Rödbetsgroddar
- Små tortillabröd
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skiva potatisen tunt och lägg ut på en ugnsplåt. Ringla över olja, strö över spiskummin och salt. Blanda om ordentligt. Placera ut potatisen så de inte ligger på varandra. Lägg även på de sprödbakade filéerna på plåten och baka i ugn i cirka 25 minuter.
- Guacamole på bondbönor: Koka bondbönorna och låt svalna helt. Lägg i en mixer tillsammans med chili, vitlök, yoghurt och mynta. Mixa till en slät, krämig röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Bönröra taco style: Skölj bönorna noga och lägg i en mixer. Tillsätt olja och skalad vitlök. Mixa helt slätt. Blanda sedan i spiskummin, saft från ½ lime och salt.
- När filéerna har fått en fin yta, ta ut dem och sätt på ugnens grillfunktion och låt potatisen vara kvar i ugnen i cirka 7 minuter.
- Hacka de olika kålvarianterna och bygg din taco med sprödbakade filéer, guacamole, bönröra och valfria tillbehör i ett litet tortillabröd.