Recept

Vegansk variant av Fish Tacos med Quorn

Vill du mixa upp dina tacos? Testa vår veganska variant på Fish Taco. Det blir garanterat en ny höjdare!

Portioner 4

45 min

Lite krävande

199 kcal
(Per portion)

9,9 g fett

Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style

Ingen soja
Låg halt av mättat fett

Ingredienser

Guacamole på bondbönor:
  • 300 g bondbönor (frysta går bra)
  • 1 liten chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vegansk yoghurt
  • 2 msk hackad mynta
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
Bönröra taco style:
  • 250 g vita bönor, kokta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1/2 lime
  • Salt
Tillbehör:
  • Rödkål
  • Spetskål
  • Vitkål
  • Ärtskott
  • Rödbetsgroddar
  • Små tortillabröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva potatisen tunt och lägg ut på en ugnsplåt. Ringla över olja, strö över spiskummin och salt. Blanda om ordentligt. Placera ut potatisen så de inte ligger på varandra. Lägg även på de sprödbakade filéerna på plåten och baka i ugn i cirka 25 minuter.
  3. Guacamole på bondbönor: Koka bondbönorna och låt svalna helt. Lägg i en mixer tillsammans med chili, vitlök, yoghurt och mynta. Mixa till en slät, krämig röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Bönröra taco style: Skölj bönorna noga och lägg i en mixer. Tillsätt olja och skalad vitlök. Mixa helt slätt. Blanda sedan i spiskummin, saft från ½ lime och salt.
  5. När filéerna har fått en fin yta, ta ut dem och sätt på ugnens grillfunktion och låt potatisen vara kvar i ugnen i cirka 7 minuter.
  6. Hacka de olika kålvarianterna och bygg din taco med sprödbakade filéer, guacamole, bönröra och valfria tillbehör i ett litet tortillabröd.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme