Recept
Enkel och God Vegansk Bowl med Veganska Nuggets
Vi kallar det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas för att servera våra veganska nuggets. Fräscht, krispigt och mättande! Och om du passar på och gör en större laddning picklade grönsaker och kokt ris (håller sig fint i kylen) är det verkligen bästa sortens snabbmat – att kombinera ihop en god lunch eller middag med våra veganska nuggets i en skål. Gott och enkelt!
- Hälsosamma recept
- Vegetariska nuggets
- Goda Veganska Recept
- Veganska och Vegetariska Air Fryer Recept
Portioner 4
30 min
Enkelt
684 kcal
(Per portion)
15 g fett
Veganskt
Gjorda med Quorn Vegan Nuggets
Sojafri
Rik på protein
Fiberrik
Ingredienser
- 400g Quorn Vegan Nuggets
- 4 dl jasminris
- 2 dl edamamebönor
- 200g mangold
- 4 st färska lökar, delade på längden
- 1 gurka
- Sriracha
- Sesamfrön
- Sesamolja
- Picklade morötter:
- 200g morötter
- 0,5 dl ättikssprit, 12%
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- Picklad rödlök:
- 200 g rödlök
- 0,5 dl ättikssprit, 12%
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Tillagning
- Skiva morötter och rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 123-lag genom att koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över morötterna respektive rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp. Tips! Picklade grönsaker håller flera veckor i kylskåp så passa på att göra extra så har du goda tillbehör klara att bara ta fram.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs mangold och lök i sesamolja.
- Sätt airfryern på 200 ˚C enligt tillverkarens anvisningar. Placera Quorn Vegan Nuggets i en smord airfryer-korg (fyll inte på för mycket). Fritera i 8 minuter, vänd på dem efter 5 minuter, tills de är gyllenbruna.
- Strimla gurkan och fördela sedan alla ingredienser till din bowl i fyra djupa tallrikar. Toppa med sriracha och sesamfrö efter smak.