Loading
Recept

Enkel och God Vegansk Bowl med Veganska Nuggets

Vi kallar det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas för att servera våra veganska nuggets. Fräscht, krispigt och mättande! Och om du passar på och gör en större laddning picklade grönsaker och kokt ris (håller sig fint i kylen) är det verkligen bästa sortens snabbmat – att kombinera ihop en god lunch eller middag med våra veganska nuggets i en skål. Gott och enkelt!

Portioner 4

30 min

Enkelt

684 kcal
(Per portion)

15 g fett

Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Nuggets

Sojafri
Rik på protein
Fiberrik

Ingredienser

  • 400g Quorn Vegan Nuggets
  • 4 dl jasminris
  • 2 dl edamamebönor
  • 200g mangold
  • 4 st färska lökar, delade på längden
  • 1 gurka
  • Sriracha
  • Sesamfrön
  • Sesamolja
  • Picklade morötter:
  • 200g morötter
  • 0,5 dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • Picklad rödlök:
  • 200 g rödlök
  • 0,5 dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Tillagning

  1. Skiva morötter och rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 123-lag genom att koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över morötterna respektive rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp. Tips! Picklade grönsaker håller flera veckor i kylskåp så passa på att göra extra så har du goda tillbehör klara att bara ta fram.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs mangold och lök i sesamolja.
  4. Tillaga Quorn Vegan Nuggets enligt anvisning på förpackningen.
  5. Strimla gurkan och fördela sedan alla ingredienser till din bowl i fyra djupa tallrikar. Toppa med sriracha och sesamfrö efter smak.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme