Recept

Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto, tempuragrönsaker och vitlöksdipp

Dessa lakto-ovo-vegetariska schnitzlar är magiskt goda med nyfriterade tempuragrönsaker och en vitlöksdipp. Toppa med solrosskott eller valfria färska örter.

Portioner 4

45 min

Lite krävande

127 kcal
(Per portion)

7,4 g fett

Gjorda med Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto

Rik på protein
Fiberkälla
Ingen soja

Ingredienser

  • 2 paket Quorn Schnitzel med Mozzarella & Pesto (480 g)
  • 250 g broccoli
  • 1 blomkålshuvud
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl bubbelvatten
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Rapsolja
Vitlöksdipp
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
Topping
  • Färska örter

Tillagning

  1. Tillaga schnitzlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och majsstärkelse i en bunke. Tillsätt vattnet och lite salt och rör hastigt ihop det till en smet.
  3. Skär broccoli och blomkål i små buketter. Skär av ändarna på haricots verts. Koka grönsakerna och ta upp dem ur vattnet precis innan de är helt genomkokta. Doppa dem sedan i tempurasmeten och fritera hastigt tills de är gyllenbruna.
  4. Vitlöksdipp: Blanda crème fraîche och pressad vitlök och smaka av med salt. Ha i en till pressad vitlöksklyfta för mer smak.
  5. Servera schnitzlarna med nyfriterade grönsaker, vitlöksdipp och färska örter.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (27)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme