Loading
Recept

Quorn Pepparstek med ugnsrostade grönsaker

Lakto-ovo-vegetarisk pepparstek med grönsaker i säsong. Passa på att ta vara på det du har hemma så kan du dessutom minska matsvinnet.

Portioner 4

45 min

Lite krävande

136 kcal
(Per portion)

9,4 g fett

Gjorda med Quorn Pepparstek

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 390 g Quorn Pepparstek
  • 500 g Butternutpumpa
  • 250 g potatis
  • 500 g brysselkål
  • En nypa salt
  • Olivolja
  • 1 dl solroskärnor
Senapsvinägrett:
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk strösocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala pumpan. Skär den och potatisen i bitar. Dela brysselkålen. Lägg allt på en plåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen i cirka 35 – 40 minuter eller tills rotsakerna är mjuka och fått färg. Toppa de rostade rotsakerna med solroskärnor.
  3. Stek pepparsteken i lite olja tills den fått fin färg och är genomstekt.
  4. Senapsvinägrett: Blanda samman alla ingredienser till vinägretten i en skål.
  5. Servera pepparsteken med de ugnsrostade rotsakerna och vinägrett.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme