Recept
Quorn Burgare på Surdegsbröd - recept
Det här är en lakto-ovo vegetarisk Quorn Burgare laddad med Västerbottenost, karamelliserad lök, lingonchutney och röd chili. En riktig smaksensation!
Portioner 4
Lite krävande
387 kcal
(Per portion)
Ingredienser
- 4 Quorn Burgare
- 1 msk olja
- 4 hamburgerbröd
- 120 g Västerbottenost (skuren i 4 tjocka skivor)
- Romansallad
- Karamelliserad lök
- 2 gula lökar (skalade)
- 3 msk socker
- 2 msk smör
- Lingonchutney
- 200 g färska/frysta lingon (tinade)
- 3 msk socker
- 1 röd chilipeppar (finhackad)
- ½ tsk salt
Tillagning
- Lingonchutney: Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull. Koka upp och låt småputtra under omrörning ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.
- Skär löken i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene. Tillsätt sockret och låt det smälta.
- Stek eller grilla Quorn Burgarna på medelvärme i olja, ca 3 min/sida. Lägg på osten när du vänder sida så den får smälta på burgarna.
- Montera burgarna med bröd, burgare, romansallad, lök och lingonchutney.