Loading
Recept

Quorn Burgare på Surdegsbröd - recept

Det här är en lakto-ovo vegetarisk Quorn Burgare laddad med Västerbottenost, karamelliserad lök, lingonchutney och röd chili. En riktig smaksensation!

Portioner 4

Lite krävande

387 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Burgare

Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 1 msk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 120 g Västerbottenost (skuren i 4 tjocka skivor)
  • Romansallad
  • Karamelliserad lök
  • 2 gula lökar (skalade)
  • 3 msk socker
  • 2 msk smör
  • Lingonchutney
  • 200 g färska/frysta lingon (tinade)
  • 3 msk socker
  • 1 röd chilipeppar (finhackad)
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Lingonchutney: Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull. Koka upp och låt småputtra under omrörning ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.
  2. Skär löken i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene. Tillsätt sockret och låt det smälta.
  3. Stek eller grilla Quorn Burgarna på medelvärme i olja, ca 3 min/sida. Lägg på osten när du vänder sida så den får smälta på burgarna.
  4. Montera burgarna med bröd, burgare, romansallad, lök och lingonchutney.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (29)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme