Recept

Quorn Burgare på Surdegsbröd - recept

Det här är en lakto-ovo vegetarisk Quorn Burgare laddad med Västerbottenost, karamelliserad lök, lingonchutney och röd chili. En riktig smaksensation!

Portioner 4

Lite krävande

387 kcal
(Per portion)

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 1 msk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 120 g Västerbottenost (skuren i 4 tjocka skivor)
  • Romansallad
  • Karamelliserad lök
  • 2 gula lökar (skalade)
  • 3 msk socker
  • 2 msk smör
  • Lingonchutney
  • 200 g färska/frysta lingon (tinade)
  • 3 msk socker
  • 1 röd chilipeppar (finhackad)
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Lingonchutney: Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull. Koka upp och låt småputtra under omrörning ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.
  2. Skär löken i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene. Tillsätt sockret och låt det smälta.
  3. Stek eller grilla Quorn Burgarna på medelvärme i olja, ca 3 min/sida. Lägg på osten när du vänder sida så den får smälta på burgarna.
  4. Montera burgarna med bröd, burgare, romansallad, lök och lingonchutney.

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (29)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme