Recept

Picknicksallad med Quorn Bitar

Sommarfavorit som kan serveras mixad eller så får alla plocka ihop det de gillar bäst. Perfekt att ta med på picknick! Quorn Bitar marinerade i honung, soja och lime går snabbt att steka direkt från frysen.

Portioner 4

25 min

Enkelt

882 kcal
(Per portion)

7,2 g fett

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar
  • 200g pasta
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk kikärtor
  • 1 liten burk majskorn
  • Inlagd Jalapeño efter smak
  • 250g små tomater
  • 50g böngroddar
  • 1 påse salladsblad
  • 50g rostade solrosfrön
Marinad:
  • ½ dl soja
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 pressad lime
Kall sås till servering:
  • 2 dl vegansk fraîche
  • ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Ta ut Quorn Bitar ur frysen, klipp upp påsen och häll i marinaden. Blanda runt och låt påsen stå framme på bänken.
  3. Sås: Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj tomater, böngroddar och salladsblad. Dela tomaterna.
  5. Blanda pasta, bönor, tomater, böngroddar och salladsblad.
  6. Stek Quorn Bitar hastigt på medelhög värme i olja, toppa salladen med de stekta bitarna och rostade solrosfrön. Servera med den kalla såsen.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme