Recept
Picknicksallad med Quorn Bitar
Sommarfavorit som kan serveras mixad eller så får alla plocka ihop det de gillar bäst. Perfekt att ta med på picknick! Quorn Bitar marinerade i honung, soja och lime går snabbt att steka direkt från frysen.
Portioner 4
25 min
Enkelt
882 kcal
(Per portion)
7,2 g fett
Gjorda med Quorn Bitar
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Bitar
- 200g pasta
- 1 burk svarta bönor
- 1 burk kikärtor
- 1 liten burk majskorn
- Inlagd Jalapeño efter smak
- 250g små tomater
- 50g böngroddar
- 1 påse salladsblad
- 50g rostade solrosfrön
- ½ dl soja
- ½ dl rapsolja
- 2 msk honung
- 1 pressad lime
- 2 dl vegansk fraîche
- ½ dl sweet chilisås
- Salt
- Svartpeppar
Tillagning
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Ta ut Quorn Bitar ur frysen, klipp upp påsen och häll i marinaden. Blanda runt och låt påsen stå framme på bänken.
- Sås: Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj tomater, böngroddar och salladsblad. Dela tomaterna.
- Blanda pasta, bönor, tomater, böngroddar och salladsblad.
- Stek Quorn Bitar hastigt på medelhög värme i olja, toppa salladen med de stekta bitarna och rostade solrosfrön. Servera med den kalla såsen.