
Vegetarian Smashed Potatispaj med Quorn

Letar du efter en smakrik, vegetarisk paj med potatis och växtbaserat protein? Den här vegetariska smashed potatispajen med Quorn är perfekt till vardagsmiddag eller som matlåda. Krispig potatisbotten toppad med ugnsrostade grönsaker och Quorn– gör pajen fylld med protein och smak – klar på under 45 minuter. Receptet skapades av Annie Erfass, som driver Instagramkontot Kalorismart.
Fileers & Bitar Alla recept Vegetariska och veganska middag recept Vegetariska och veganska lunch recept
Portioner 6
55 mins
Enkelt
189 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 150 g Quorn Bitar
- 500 g kokt potatis (skalad)
- 1 tsk olivolja
- 100 g färsk broccoli
- 100 g tomat
- 50 g vitost (10% fetthalt)
- 4 ägg
- 1,5 dl matlagningsgrädde (4% fetthalt)
- 25 g riven mager ost
- Salt
- Peppar
- Chilisalt
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tryck ut (smasha) den kokta potatisen i en pajform och spraya på lite olivolja, krydda med salt och peppar.
- Förgrädda ”pajskalet” ca 20 minuter (eller tills potatisen blivit krispig och fått fin färg).
- Skiva upp grönsakerna och häll dessa i det förgräddade pajskalet tillsammans med Quorn Bitar och resterande ingredienser (utom osten). Krydda, rör om och toppa med osten.
- Grädda pajen ytterligare ca 30 minuter.