Skip to main content

Thaicurry med Quorn Bitar, blomkål, sugar snaps och spenat

En supergod vegetarisk thaicurry med Quorn Bitar. Lätt att laga och full av smak, en riktigt god middagsfavorit både till vardags och på helgen.

Portioner 4

25 min

Enkelt

Quorn Ovo-Vegetariska Bitar

Gjorda med Quorn Pieces

Glutenfri

Ingen soja

Hög proteinhalt

Inga artificiella ingredienser

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Pieces
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk hackad ingefära
  • 150 g blomkål
  • 75 g Sugar snaps
  • 1-2 msk rapsolja
  • 2 - 3 msk röd curry
  • 2 burkar à 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk farinsocker
  • 60 g babyspenat
  • 1 msk limesaft
  • 1 kruka thaibasilika
  • salt och peppar
  • jasminris till servering

Tillagning

  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär blomkålen i mindre bitar och skär sugar snaps på längden.
  2. Stek lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt Quorn Bitar och stek i några minuter tills gyllene.
  3. Rör i röd curry, kokosmjölk, vatten, buljongtärning och farinsocker. Koka upp och låt sjuda tills blomkålen har mjuknat. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer röd curry om man vill ha mer hetta. Rör i sugar snaps, spenat, limesaft och en halv kruka hackad thaibasilika. Garnera med resten av thaibasilikan vid servering. Servera med jasminris.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.