
Vegetarisk wokade nudlar med Quorn‑bitar

Letar du efter en snabb, växtbaserad middag med asiatisk touch? Denna vegetariska wokade nudlar med Quorn‑bitar är klar på under 20 minuter. Full av färska grönsaker och protein – perfekt för trade vardagar eller för matlådor.
Portioner 4
20 mins
Enkelt

Gjorda med Quorn Pieces
Glutenfri
Ingen soja
Hög proteinhalt
Inga artificiella ingredienser
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 300 g Quorn Pieces
- 250 g breda risnudlar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 2 st morötter
- 250 g broccoli
- 0,5 st rödlök
- ca 4 msk rapsolja
- 1 kruka koriander
- 1 kruka färsk mynta
- 2 dl hackade jordnötter
Sötsyrlig sås:
- 1 dl sweet chilisås
- 0,5 dl limesaft
- 4 msk farinsocker
- 3 msk japansk soja
- Några droppar sesamolja
- Salt och peppar
Tillagning
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och sila sedan av vattnet.
- Sås: Rör ihop ingredienserna.
- Finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Skär broccolin i mindre bitar. Hacka koriander och mynta.
- Stek Quorn Bitar, vitlök, chili, morot, rödlök och broccoli i olja några minuter tills de är genomvarma.
- Rör ned nudlarna, nästan all koriander och mynta, samt såsen. Värm under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med jordnötter och garnera med resten av koriandern och myntan.