Picknick Vegetarisk Sallad Med Quornbitar

En sommarfavorit vegetarisk sallad som kan serveras blandat eller så kan alla välja det de gillar bäst. Quorn Pieces marinerade i honung, soja och lime kan snabbt stekas direkt från frysen. Perfekt att ta med på en vegetarisk picknick!

Portioner 4

25 mins

Easy

882 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar
  • 200g pasta
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk kikärtor
  • 1 liten burk majskorn
  • Inlagd Jalapeño efter smak
  • 250g små tomater
  • 50g böngroddar
  • 1 påse salladsblad
  • 50g rostade solrosfrön

Marinad:

  • ½ dl soja
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 pressad lime

Kall sås till servering:

  • 2 dl vegansk fraîche
  • ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Ta ut Quorn Bitar ur frysen, klipp upp påsen och häll i marinaden. Blanda runt och låt påsen stå framme på bänken.
  3. Sås: Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj tomater, böngroddar och salladsblad. Dela tomaterna.
  5. Blanda pasta, bönor, tomater, böngroddar och salladsblad.
  6. Stek Quorn Bitar hastigt på medelhög värme i olja, toppa salladen med de stekta bitarna och rostade solrosfrön. Servera med den kalla såsen.