Krämig vegetarisk risgratäng med Quorn Bitar
En uppdaterad vegetarisk version av den klassiska Flying Jakob, perfekt för hela familjen. Ris blandas med en krämig sås, Quorn-bitar och färska grönsaker, och grillas enkelt i ugnen.
Receptet är framtaget av Markus Frank som driver Instagram-kontot Mackanskost.
Fileers & Bitar Vegetarisk Gratäng Vegetariska och veganska middag recept Quorn's Vegetariska Recept
Portioner 4
30 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 600 g Quorn Bitar
- 3 dl ris (okokt)
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl chilisås
- 2 dl riven ost
- En näve salta jordnötter
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka riset enligt förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek Quorn Bitar, låt dom få fin färg.
- Hacka paprikorna i bitar.
- Häll det kokta riset i en ugnsform och lägg på paprika och Quorn Bitar.
- Blanda grädden med crème fraiche, chilisås, salt och peppar.
- Häll blandningen över gratängen.
- Toppa med den rivna osten. Sätt in formen i ugnen i cirka 10–15 minuter tills osten har smält.
- Ta ut från ugnen, toppa med nötterna och servera med en god sallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(1)
5 out of 5 stars
Ida
5 out of 5 stars
Jätte god!