
Krämig vegetarisk risgratäng med Quorn Bitar

Upptäck en modern vegetarisk twist på klassikern Flying Jakob med denna krämiga risgratäng. Quorn Bitar, paprika och en smakrik sås samlas i en gratängform och toppas med jordnötter för extra crunch. En enkel och god middag som hela familjen kommer att älska. Skapad av Markus Frank från den populära Instagramkontot Mackanskost.
Fileers & Bitar Vegetarisk Gratäng Vegetariska och veganska middag recept Quorn's Vegetariska Recept
Portioner 4
30 mins
Enkelt

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 600 g Quorn Bitar
- 3 dl ris (okokt)
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl chilisås
- 2 dl riven ost
- En näve salta jordnötter
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka riset enligt förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek Quorn Bitar, låt dom få fin färg.
- Hacka paprikorna i bitar.
- Häll det kokta riset i en ugnsform och lägg på paprika och Quorn Bitar.
- Blanda grädden med crème fraiche, chilisås, salt och peppar.
- Häll blandningen över gratängen.
- Toppa med den rivna osten. Sätt in formen i ugnen i cirka 10–15 minuter tills osten har smält.
- Ta ut från ugnen, toppa med nötterna och servera med en god sallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(1)
5 out of 5 stars
Ida
5 out of 5 stars
Jätte god!