Recept

Kebabish Burger

Den här lakto-ovo vegetariska burgaren serveras med en het röd kebabsås och tabbouleh med extra sting. Ett roligt och hälsosamt recept som är fullpackat med Medelhavssmaker.

Enkelt

421 kcal
(Per portion)

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare (320 g)
  • 1 msk smör/olja till stekning
  • Salt
  • Spiskummin Röd kebabsås:
  • 200 g passerad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • Svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk malen spiskummin
  • Salt
  • Fint hackad chilipeppar Vit kebabsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt Tabbouleh:
  • 2 tomater
  • ½ röd lök
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • Saften av ½-1 citron
  • Salt
  • Peppar Tillbehör:
  • 4 pitabröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad
  • Lök, tunt skivad
  • 4 msk ajvar

Tillagning

  1. Röd kebabsås: Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.
  2. Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlök. Krydda med salt.
  3. Tabbouleh: Finhacka tomat, lök, persilja och mynta. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin. Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida. Salta.
  5. Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning. Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (28)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme