Recept
Kebabish Burger
Den här lakto-ovo vegetariska burgaren serveras med en het röd kebabsås och tabbouleh med extra sting. Ett roligt och hälsosamt recept som är fullpackat med Medelhavssmaker.
Enkelt
421 kcal
(Per portion)
Ingredienser
- 4 Quorn Burgare (320 g)
- 1 msk smör/olja till stekning
- Salt
- Spiskummin Röd kebabsås:
- 200 g passerad tomat
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk grönsaksbuljong
- Svartpeppar
- 1 nypa socker
- 1 tsk malen spiskummin
- Salt
- Fint hackad chilipeppar Vit kebabsås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk majonnäs
- 2 vitlöksklyftor
- Salt Tabbouleh:
- 2 tomater
- ½ röd lök
- 1 knippe färsk persilja
- 1 kruka färsk mynta
- 1 msk olivolja
- Saften av ½-1 citron
- Salt
- Peppar Tillbehör:
- 4 pitabröd
- Romansallad, bruten i bitar
- Tomat, skivad
- Lök, tunt skivad
- 4 msk ajvar
Tillagning
- Röd kebabsås: Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.
- Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlök. Krydda med salt.
- Tabbouleh: Finhacka tomat, lök, persilja och mynta. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin. Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida. Salta.
- Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning. Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.