Recept

Couscoussallad med Quorn pepparstek

Släpp loss kreativiteten i köket och testa Quorn Pepparstek serverad med en lätt yoghurtsås och couscous med grillade grönsaker.

Portioner 4

25 min

349 kcal
(Per portion)

11,8 g fett

Gjorda med Quorn Pepparstek

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 2 förpackningar Quorn Pepparstek
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten lök, finhackad
  • 1 orange paprika, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 160 g couscous
  • 6½ dl varm grönsaksbuljong
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 rödlök, skuren i stora skivor
  • 1 squash, skuren i stora skivor
  • 1 knippe persilja, hackad
  • Salt och svartpeppar efter smak
Ingredienser till yoghurtdippen
  • ¾ dl naturell yoghurt
  • ½ dl crème fraîche med låg fetthalt
  • 1 msk färsk mynta, finhackad

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtdippen i en skål, krydda efter smak, täck över och låt stå i kylskåp.
  2. Hetta upp 1 matsked olja och stek gul lök och orange paprika i 5 minuter tills allt är mjukt. Rör ner vitlök och paprikapulver och tillaga i ytterligare 1 minut.
  3. Pensla paprika, rödlök och squash med lite olja och rosta i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllenbruna.
  4. Tillaga under tiden Quorn Pepparstek enligt instruktionerna på förpackningen.
  5. Blanda den varma grönsaksbuljongen med couscous i en stor skål, täck och låt stå i cirka 5 minuter tills all buljong har absorberats, rör sedan ner den stekta lökblandningen, grillade grönsaker och hackad persilja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  6. Lägg upp på ett serveringsfat, toppa med färdiglagad Quorn Pepparstek och en sked med yoghurtdip. Tips: Prova couscoussalladen med andra Quorn-favoriter – kanske Quorn Bullar?

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (17)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme