Recept

Quorn Färs & Spaghetti-”muffins”

Gör hela familjens spaghettifavorit till en festmåltid i barnvänlig och annorlunda form.

Portioner 12

50 min

Lite krävande

97 kcal
(Per portion)

2,6 g fett

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 175 g Quorn Färs
  • 1 msk olivolja
  • ½ lök, finhackad
  • ½ selleristjälk, finhackad
  • ½ morot, finhackad
  • ½ röd paprika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g spaghetti
  • 5 msk riven ost

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsplåt med 12 hål med olja.
  2. Häll olja i en kastrull på låg värme. Tillsätt lök, selleri, morot, paprika och vitlök, sätt lock på kastrullen och låt sjuda i 10 minuter, rör om då och då tills allt blir mjukt. Tillsätt krossade tomater, rör om såsen väl och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Ta bort kastrullen med såsen från värmen och mixa med en stavmixer tills såsen blir slät. Tillsätt Quorn Färs och tillaga i ytterligare 10 minuter.
  4. Koka under tiden upp vatten och tillaga spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen minus två minuter. Låt rinna av och skölj i kallt vatten.
  5. Lägg spaghettin i kastrullen med såsen och blanda alltsammans väl. Ta en gaffel och en sked och snurra spaghettin med sås till små bollar och lägg dem i muffinsplåten. Upprepa tills hela plåten är fylld. Toppa spaghettiskålarna med riven ost.
  6. Sätt in plåten i ugnen och tillaga i 10 minuter.
  7. Låt svalna i 5 minuter före servering.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (15)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme