Skip to main content

Vegetariska mininuggets med Quorn Bitar

Använd våra Quorn Bitar för att göra härliga lakto-ovo vegetariska mininuggets med en knaprig yta. Servera med en krämig vitlöksdipp och en färgglad quinoasallad, en riktig smakupplevelse!

Portioner 4

40 min

Quorn Ovo-Vegetariska Bitar

Gjorda med Quorn Pieces

Glutenfri

Ingen soja

Hög proteinhalt

Inga artificiella ingredienser

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Pieces
  • 300 g cornflakes
  • 2 ägg
  • Olja till fritering
  • Quinoasalladen:
  • 300 g kokt quinoa
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g edamamebönor
  • Vitlöksdip:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1-2 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vitlöksdip: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Tina bitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).
  4. Servera nuggets nyfriterade med dip och quinoasallad.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(35)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.