Skip to main content

Nachoplåt med Quorn Färs

Vegetarisk, nachotallrik, enkelt recept, quorn.

Som variation till den klassiska tacomiddagen är en ”nachoplåt” enkelt och populärt. Gratinera Quorn Färs på nachos i ugn tillsammans med chili och ost i bara några minuter. Servera med lime, crème fraîche och tacosås för den perfekta tacoupplevelsen.

Portioner 4

15 mins

Enkelt

665 kcal
(Per 100g)

36,6g fett

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri

Rik På Protein

Ingen soja

Ingredienser

 • 300g Quorn Färs
 • 1 påse tacokrydda
 • 300g nachochips
 • ½ Chili
 • 1 Lime
 • 4 dl riven ost

Tillagning

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Stek färs i en stekpanna tills den är genomvarm. Addera tacokrydda och vatten och värm under omrörning tills kryddan är jämnt fördelad.
 3. Lägg nachochips på en plåt, häll på tacofärsen, chili och riven ost.
 4. Gratinera i ugn cirka 5 minuter.
 5. Servera med lime, crème fraîche och tacosås.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.