Vegetarisk chili con Quorn
En härligt kryddig vegetarisk chili con carne gjord med Quorn Färs. Värmande och god att servera när det vankas familjemys.
TIPS! Tillbehören kan varieras efter tycke och smak och vad som finns hemma. Har du brödskivor som behöver ätas upp, en klick crème fraiche över, öppnade påsar med nachos och tortillas – sätt fram och erbjud en lyxigt fullspäckad måltid. Samtidigt som alla rester går åt och matsvinnet minimeras!
Portioner 4
40 mins
Lite krävande
446 kcal
(Per 100g)
16g fett
(Per 100g)
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 500 g Quorn Färs
- 1 gul lök
- 1 morot
- 3 vitlöksklyftor
- 4 stjälkar selleri
- 1 röd chili
- 1 förpackning krossade tomater
- Vatten, samma mängd som krossad tomat (använd förpackningen)
- 33 cl ljus öl
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk japansk soja
- 4 msk rapsolja
Till servering:
- 1 knippe färsk koriander
- 1 lime
- Tortillachips
Tillagning
- Skala lök, morot och vitlök och hacka dem smått.
- Trimma selleri från dåliga blad och hacka i mindre bitar.
- Hacka chilin i småbitar.
- Ta den största kastrullen du har. Sätt på medelvärme och tillsätt 4 msk rapsolja.
- Tillsätt spiskummin och paprikapulver och stek i 30 sekunder.
- Tillsätt lök, morot, vitlök, selleri och chili. Rör om hela tiden så att grönsakerna blandas ordentligt med kryddorna.
- Tillsätt Quorn Färs, rör om och låt det steka i 2 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, öl och soja. Salta och peppra. Rör om och koka upp.
- Sänk värmen och låt det sjuda i 30 minuter. Låt locket stå lite på glänt.
- Pressa ner halva limen i grytan, krydda med salt och peppar.
- Servera chiligrytan med limeklyftor, koriander och tortillachips.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(5)
3 out of 5 stars