Recept

Vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar

Testa det här receptet på en klassiker med en twist! En ovo-vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar. Toppa med en örtig tomatsalsa och skivad sötpotatis för en supergod rätt.

Portioner 4

45 min

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • Marinad:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • Sötpotatisbruschetta:
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Tomatsalsa:
  • 3 tomater
  • ½ rödlök
  • 1 pressad lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk chili
  • Svartpeppar
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Marinerade Quorn Bitar: Blanda ihop bitarna med alla ingredienser till marinaden. Ställ åt sidan.
  3. Bruschetta: Skölj sötpotatisen och skär den i lagom tjocka skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta. Grädda i ugn cirka 10-15 minuter tills de fått fin färg och är genommjuka. Låt sedan svalna.
  4. Stek de marinerade bitarna och låt svalna.
  5. Tomatsalsa: Finhacka tomat, rödlök, och färsk chili. Pressa i vitlök och lime. Salta och peppra.
  6. Blanda ner bitarna i salsan. Lägg en lagom klick av blandningen på varje sötpotatisskiva. Servera och njut!

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (34)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.