Vegetarisk Asiatisk gryta med krämiga nudlar
Denna vegetariska grytan är en riktig proteinbomb som är så enkel att göra att det kommer bli din nya go to-rätt. Receptet för den asiatiska vegogrytan är framtaget av Michelle Coleman, dubbel VM-guldmedaljör i simning som har begränsat med tid och äter för att prestera. Hon maxar gärna sina måltider med nyttigheter och smak och är en expert på smidiga och smakrika recept som går att slänga ihop på ett kick.
Portioner 4
15 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Bitar
- 1 burk kikärtor
- 1 förpackning nudlar
- 2 förpackningar kokosmjölk
- Marinad:
- 1 dl soja
- 2 msk fisksås
- Färsk koriander, mängd efter eget tycke
- 1 röd chili, mängd efter smak
- 1 tsk honung
- 1 lime, pressad + limezest
Tillagning
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och rör i Quorn Bitar och kikärter.
- Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll på kokosmjölk. Lägg på lock och ställ åt sidan.
- Stek Quorn Bitar och kikärter tills det är genomvarmt och bitarna har fått en gyllenbrun yta.
- Lägg upp nudlar på tallrikar och häll på av grytan. Pressa över lite lime och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(3)
5 out of 5 stars
J
5 out of 5 stars
Jättegott! Blir ganska salt men det balanseras fint av de krämiga kokosnudlarna.