Veganska File Burgare med appleslaw

Ta ut svängarna och maxa din burgare med extra-allt av klimatsmarta råvaror. Appleslaw, sötpotatishummus och tahinidressing får sällskap av friterade svart- och grönkålsblad. Sött, salt, krispigt, mjukt, lent, strävt – MUMS!

Portioner 4

35 min

Lite krävande

747 kcal
(Per portion)

0,36kg
CO2e/portion

43,3 g fett

Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger

Ingen soja
Fiberrik
Rik på protein

Ingredienser

  • 4 Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger
  • 4 burgarbröd
  • 50 g svartkål
  • 50 g grönkål
  • 50 g groddar
  • Appleslaw:
  • 1 grönt äpple, finrivet
  • 50 g vitkål, finriven
  • 2 msk vegansk majonnäs
  • 1 msk vegansk fraîche
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Sötpotatishummus:
  • 1 sötpotatis, kokt och skalad
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk spiskummin
  • ½ citron, saften
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Tahinidressing:
  • 3 msk tahini
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt

Tillagning

  1. Fritera svart- och grönkålsblad tills de är krispiga.
  2. Appleslaw: Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt cirka 15 minuter.
  3. Sötpotatishummus: Mixa sötpotatis tillsammans med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Tahinidressing: Rör ihop tahini och vinäger, häll droppvis i oljan. Smaka av med salt.
  5. Montera burgarna med bröd, kål, tahinidressing, appleslaw, burgare och sötpotatishummus. Toppa med groddar och lägg på locket.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.