Veganska File Burgare med appleslaw

Ta ut svängarna och maxa din burgare med extra-allt av klimatsmarta råvaror. Appleslaw, sötpotatishummus och tahinidressing får sällskap av friterade svart- och grönkålsblad. Sött, salt, krispigt, mjukt, lent, strävt – MUMS!
Portioner 4
35 min
Lite krävande
747 kcal
(Per portion)
0,36kg
CO2e/portion
43,3 g fett
Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger
Ingen soja
Fiberrik
Rik på protein
Ingredienser
- 4 Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger
- 4 burgarbröd
- 50 g svartkål
- 50 g grönkål
- 50 g groddar
- Appleslaw:
- 1 grönt äpple, finrivet
- 50 g vitkål, finriven
- 2 msk vegansk majonnäs
- 1 msk vegansk fraîche
- ½ vitlöksklyfta, pressad
- Salt
- Peppar
- Sötpotatishummus:
- 1 sötpotatis, kokt och skalad
- ½ dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 tsk spiskummin
- ½ citron, saften
- Salt
- Cayennepeppar
- Tahinidressing:
- 3 msk tahini
- ½ dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- Salt
Tillagning
- Fritera svart- och grönkålsblad tills de är krispiga.
- Appleslaw: Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt cirka 15 minuter.
- Sötpotatishummus: Mixa sötpotatis tillsammans med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Tahinidressing: Rör ihop tahini och vinäger, häll droppvis i oljan. Smaka av med salt.
- Montera burgarna med bröd, kål, tahinidressing, appleslaw, burgare och sötpotatishummus. Toppa med groddar och lägg på locket.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.