Crispy ChiQin Burgare med appleslaw

Ta ut svängarna och maxa din burgare med extra-allt av klimatsmarta råvaror. Appleslaw, sötpotatishummus och tahinidressing får sällskap av friterade svart- och grönkålsblad. Sött, salt, krispigt, mjukt, lent, strävt – MUMS!

Portioner 4

35 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 4 Quorn Crispy ChiQin Burgers
  • 4 burgarbröd
  • 50 g svartkål
  • 50 g grönkål
  • 50 g groddar
  • Appleslaw:
  • 1 grönt äpple, finrivet
  • 50 g vitkål, finriven
  • 2 msk vegansk majonnäs
  • 1 msk vegansk fraîche
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Sötpotatishummus:
  • 1 sötpotatis, kokt och skalad
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk spiskummin
  • ½ citron, saften
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Tahinidressing:
  • 3 msk tahini
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt

Tillagning

  1. Fritera svart- och grönkålsblad tills de är krispiga.
  2. Appleslaw: Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt cirka 15 minuter.
  3. Sötpotatishummus: Mixa sötpotatis tillsammans med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Tahinidressing: Rör ihop tahini och vinäger, häll droppvis i oljan. Smaka av med salt.
  5. Montera burgarna med bröd, kål, tahinidressing, appleslaw, burgare och sötpotatishummus. Toppa med groddar och lägg på locket.