Vanja Wikströms Garam Masala gryta med Quorn Bitar
Vanja Wikströms lakto-ovo vegetariska recept på gryta med Quorn Bitar bjuder på en härlig smakblandning av kryddstarkt currypulver och fräscha mangobitar. Den perfekta familjemiddagen!
Portioner 4
45 mins
Lite krävande
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 2 msk olja eller valfritt smör
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 äpple
- 3 vitlöksklyftor
- 1 ½ dl valfri matgrädde
- 1 ½ dl vatten
- 1 msk Garam Masala-krydda
- ½ tsk currypulver
- 1 banan
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- En halv kruka färsk koriander
- Ris av valfri sort
- Tillbehör:
- Mango Chutney
- Mango i bitar
- Jordnötter
- Russin
Tillagning
- Hacka lök, morot, äpple och vitlök och fräs i en stekpanna. Bryn samtidigt bitarna i smör eller olja i en gryta bredvid tills de fått färg.
- Häll över lök, morot, äpple och vitlök i grytan med bitar. Häll i grädde, vatten, Garam Masala och curry. Låt puttra cirka 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva banan och fräs i olja i stekpanna. Vänd ner bananen i grytan och smaka av med salt och peppar.
- Servera Garam Masala grytan med ris, mango chutney, mango i bitar och jordnötter.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(37)
2 out of 5 stars