Recept

Vanja Wikströms Garam Masala gryta med Quorn Bitar

Vanja Wikströms lakto-ovo vegetariska recept på gryta med Quorn Bitar bjuder på en härlig smakblandning av kryddstarkt currypulver och fräscha mangobitar. Den perfekta familjemiddagen!

Portioner 4

45 min

Lite krävande

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 2 msk olja eller valfritt smör
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl valfri matgrädde
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk Garam Masala-krydda
  • ½ tsk currypulver
  • 1 banan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • En halv kruka färsk koriander
  • Ris av valfri sort
  • Tillbehör:
  • Mango Chutney
  • Mango i bitar
  • Jordnötter
  • Russin

Tillagning

  1. Hacka lök, morot, äpple och vitlök och fräs i en stekpanna. Bryn samtidigt bitarna i smör eller olja i en gryta bredvid tills de fått färg.
  2. Häll över lök, morot, äpple och vitlök i grytan med bitar. Häll i grädde, vatten, Garam Masala och curry. Låt puttra cirka 30 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skiva banan och fräs i olja i stekpanna. Vänd ner bananen i grytan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera Garam Masala grytan med ris, mango chutney, mango i bitar och jordnötter.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (37)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.