Skip to main content

Texaschili med Quorns lakto-ovo-vegetariska färs - recept

När du är sugen på något riktigt kryddstark rekommenderar vi vårt lakto-ovo vegetariska recept på Texaschili gjord på Quorn Färs.

Portioner 4

0 min

Lite krävande

394 kcal
(Per portion)

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Mince

Glutenfri

Hög proteinhalt

Ingen soja

Inga artificiella ingredienser

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • Chili
  • 300 g Quorn Mince
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 1 msk Hickory liquid smoke
  • 1 msk spiskummin (malen)
  • 1 msk chili spice mix
  • 0,5 lime (saften)
  • Salt & peppar
  • Rotsakschips
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 1 knippe koriander

Tillagning

  1. Rotsakschips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt, droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.
  2. Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10 - 20 min. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(32)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.