Tacolasagne med Quorn Färs och krämig guacamole
Prova vår goda twist på en klassiker, en ovo-vegetarisk måltid som ingen kommer att glömma. Lager av smarrig tacokryddad Quorn Färs gör den här rätten oemotståndlig, särskilt med en generös klick guacamole som tillbehör!
Portioner 4
50 mins
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 600 g Quorn Färs
- 6 tortillabröd
- 2 gula paprikor
- 200 g champinjoner
- 1 gul lök
- 150 g riven ost
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 1,5 dl tacosås
- smör att steka i
- Tacokrydda:
- 3 msk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk spiskummin
- 1,5 msk salt
- 2 tsk socker
- 1 tsk oregano
- 1 krm cayennepeppar
- Guacamole:
- 2 stycken avokados
- 1 chili
- 1 tomat
- 2 tsk färskpressad limesaft
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk olivolja
- Hackad koriander efter smak
- Salt
- Svartpeppar
Tillagning
- Guacamole: Mosa avokado, blanda ner resterande ingredienser och rör om.
- Tacokrydda: Rör ihop samtliga ingredienser och ställ åt sidan.
- Tacolasagne: Skär paprika, champinjoner och lök i mindre bitar och bryn i en klick smör tillsammans med färsen.
- Strö över tacokrydda och vetemjöl. Häll i mjölk och tacosås. Låt koka några minuter.
- Varva tortillabröd, färsblandning och riven ost i en lasagneform. Grädda i ugn på 200 grader cirka 20 minuter.
- Servera tacolasagnen tillsammans med hemgjord guacamole.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(30)
2 out of 5 stars