Tacolasagne med Quorn Färs och krämig guacamole

Prova vår goda twist på en klassiker, en ovo-vegetarisk måltid som ingen kommer att glömma. Lager av smarrig tacokryddad Quorn Färs gör den här rätten oemotståndlig, särskilt med en generös klick guacamole som tillbehör!

Portioner 4

50 min

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 6 tortillabröd
  • 2 gula paprikor
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 150 g riven ost
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 dl tacosås
  • smör att steka i
  • Tacokrydda:
  • 3 msk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk spiskummin
  • 1,5 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • Guacamole:
  • 2 stycken avokados
  • 1 chili
  • 1 tomat
  • 2 tsk färskpressad limesaft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olivolja
  • Hackad koriander efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

  1. Guacamole: Mosa avokado, blanda ner resterande ingredienser och rör om.
  2. Tacokrydda: Rör ihop samtliga ingredienser och ställ åt sidan.
  3. Tacolasagne: Skär paprika, champinjoner och lök i mindre bitar och bryn i en klick smör tillsammans med färsen.
  4. Strö över tacokrydda och vetemjöl. Häll i mjölk och tacosås. Låt koka några minuter.
  5. Varva tortillabröd, färsblandning och riven ost i en lasagneform. Grädda i ugn på 200 grader cirka 20 minuter. 
  6. Servera tacolasagnen tillsammans med hemgjord guacamole.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (30)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.