Vegetarisk tikka masala

Vad sägs om en currykväll? Tikka Masala är en älskad klassiker och det är lätt att förstå varför. Vår lakto-ovo vegetariska version med Quorn Bitar bjuder på hela smakupplevelsen, men med färre kalorier och lägre halt av mättat fett.
Portioner 4
15 min
Lite krävande
265 kcal
(Per portion)
Glutenfri

Gjorda med Quorn Bitar
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar med kycklingsmak
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 gul lök, riven
- 1 stor röd paprika, mycket fintärnad
- 2 vitlöksklyftor, mosade
- 2 msk Tikka Masala-kryddpasta
- 400 g tomatpassata
- 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl kokande vatten
- Stort knippe färsk koriander, finhackad
- 1,5 dl naturell yoghurt
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
- Koka upp tomatpassatan tillsammans med buljongen och låt koka i 8–10 minuter. Tillsätt en nypa socker vid behov för att neutralisera oönskad syra.
- Värm under tiden olja i en stekpanna och stek den röda paprikan i 2–3 minuter. Rör i lök, Quorn Bitar, vitlök och Tikka-kryddpasta och fortsätt att steka i ytterligare 5–6 minuter.
- Tillsätt till tomatpassatan och grönsaksbuljongen och koka upp. Tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör i koriander och yoghurt. Servera med naan-bröd eller basmatiris.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Inke
Jag skulle byta ut yoghurten mot kokosmjölk och en chili skulle ge extra piff på rätten. Annars lättlagad.
Julia
Enkelt och gott, lätt att dubbla receptet och göra matlådor!
Jes
Godaste vegetariska rätten som jag någonsin har ätit. Den är dessutom lågkalori. Helt perfekt som lunch på jobbet.
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.