Vegetarisk tikka masala
Vad sägs om en currykväll? Tikka Masala är en älskad klassiker och det är lätt att förstå varför. Vår lakto-ovo vegetariska version med Quorn Bitar bjuder på hela smakupplevelsen, men med färre kalorier och lägre halt av mättat fett.
Portioner 4
15 mins
Lite krävande
265 kcal
(Per portion)
Glutenfri
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 gul lök, riven
- 1 stor röd paprika, mycket fintärnad
- 2 vitlöksklyftor, mosade
- 2 msk Tikka Masala-kryddpasta
- 400 g tomatpassata
- 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl kokande vatten
- Stort knippe färsk koriander, finhackad
- 1,5 dl naturell yoghurt
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
- Koka upp tomatpassatan tillsammans med buljongen och låt koka i 8–10 minuter. Tillsätt en nypa socker vid behov för att neutralisera oönskad syra.
- Värm under tiden olja i en stekpanna och stek den röda paprikan i 2–3 minuter. Rör i lök, Quorn Bitar, vitlök och Tikka-kryddpasta och fortsätt att steka i ytterligare 5–6 minuter.
- Tillsätt till tomatpassatan och grönsaksbuljongen och koka upp. Tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör i koriander och yoghurt. Servera med naan-bröd eller basmatiris.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(98)
3 out of 5 stars
Jes
4 out of 5 stars
Godaste vegetariska rätten som jag någonsin har ätit. Den är dessutom lågkalori. Helt perfekt som lunch på jobbet.
Julia
5 out of 5 stars
Enkelt och gott, lätt att dubbla receptet och göra matlådor!
Inke
2 out of 5 stars
Jag skulle byta ut yoghurten mot kokosmjölk och en chili skulle ge extra piff på rätten. Annars lättlagad.