Quorn Vegetarisk Teriyaki Med Ris
Vår läckra vegetariska version av den klassiska rätten "Teriyaki kyckling" är gjord med Quorn Bitar och är klar på bara 20 min! Receptet skapades av Alma Hassan som driver Instagramkontot snackstoshare.
Portioner 4
30 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Bitar
- 250g broccoli
- 1 röd lök
- 1 röd paprika
- ½ finhackad chilifrukt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 2 dl teriyakisås
- 1 ½ dl vatten
- 1 lime (saften)
- Salladslök
- Färsk koriander
- Salt & peppar efter smak
- Olja till stekning
- Ris för 4 personer
Tillagning
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda Quorn Bitar med teriyakisås, vatten, limesaft, chili, ingefära och vitlök. Ställ åt sidan.
- Hacka lök och skär upp paprika och broccoli. Hetta upp en panna med olja. Stek lök, paprika och broccoli tills löken mjuknar något.
- Tillsätt Quorn Bitar och såsen och stek i någon minut till.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt puttra i 5–10 minuter.
- Servera med ris och toppa med koriander.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(3)
5 out of 5 stars
Matolf Rizzler
5 out of 5 stars
Älskar innovativa rätter, smakar kanonbra. Tack för en hejdundrande matupplevelse :)
Tindra
5 out of 5 stars
Super gott!!! Sist bytte jag ut riset med något annat men minns tyvärr inte vad jag hade istället.