
Vegetariska (lakto ovo) hamburgare med ost och lök - recept
På jakt efter inspirerande recept till en trevlig middag ikväll? Vår lakto-ovo vegetariska burgare, gjord på Quorn Färs, med ost är en riktig festmåltid. Lägg till rosmarin och lök för ännu mer härlig smak.
Portioner 4
15 mins
Lite krävande
225 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 150 g (1/2 paket) Quorn Färs
- 2 tsk vegetabilisk olja
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 skivor fullkornsbröd, smulade
- 40 g mozzarellaost, riven
- 75 g färskost med låg fetthalt
- 1 msk Marmite/jästextrakt upplöst i 1 msk kokande vatten
- 1 msk färsk persilja, finhackad
- 1 mellanstort ägg, vispat
- Nymalen svartpeppar
- 1 msk olja till stekning
- Småfranska (fullkorn) att servera
Tillagning
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödlök och torkad rosmarin och stek lätt i 5 minuter tills löken är mjuk men inte brun.
- Rör ihop färsen och brödsmulorna tillsammans med den tillagade löken och rosmarinen. Tillsätt riven ost och färskost och rör ihop väl.
- Rör ned Marmite/jästextrakt och persilja. Tillsätt sedan det vispade ägget och peppar och rör om väl.
- Forma blandningen till ungefär 2 cm tjocka burgare. Blandningen räcker till ca 8 burgare.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna (non-stick) på medelvärme. Lägg burgarna i stekpannan med tillräckligt stort mellanrum för att kunna vända dem. Stek burgarna på ena sidan i 4 minuter, vänd sedan på dem och stek den andra sidan i ytterligare 4 minuter eller tills de är genomstekta. Servera på småfranska (fullkorn) med din favoritsås.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(27)
2 out of 5 stars