
Holländskt potatismos med Quorn Bitar

Ska du bjuda familj och vänner på middag? Testa det här receptet på holländskt potatismos och servera med våra goda Quorn Bitar för en ovo-vegetarisk, värmande rätt.
Portioner 2
45 min
532 kcal
 (Per portion)

Gjorda med Quorn Pieces
Glutenfri
Ingen soja
Hög proteinhalt
Inga artificiella ingredienser
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 200 g Quorn Pieces
 - 300 g potatis, skalad och skuren i små tärningar
 - 3 msk olivolja
 - 150 g morötter, skalade och skivade
 - 200 g lök, tunt skivad
 - 100 g färska ärtor
 - 1 tsk torkad timjan
 - Till rädismixen:
 - 20 g rädisor, skivade
 - 20 rödlök, skivad
 - 20 g rödkål, skivad
 - 1 stjälkselleri, hackad
 
Tillagning
- Lägg potatisen i en stor kastrull. Häll över kallt vatten och låt koka upp. Koka potatisen tills de är mjuka och häll av potatisvattnet, men spara lite som vätska till moset. Mosa potatisen med 2 msk olivolja, tillsätt vätskan och arbeta samman till ett smidigt mos.
 - Rör ihop ingredienserna till rädismixen.
 - Hetta upp den återstående oljan i en wok- eller stekpanna, tillsätt morötterna och den skivade löken, låt steka i fem minuter på hög värme. Sänk temperaturen till medelvärme och tillsätt sedan Quorn bitar, timjan och hälften av rädismixen. Låt sjuda i tre minuter och rör därefter ner potatismoset.
 - Lägg upp rätten på två tallrikar och toppa med resterande rädismix.
 
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(29)
2 out of 5 stars






