Holländskt potatismos med Quorn Bitar

Ska du bjuda familj och vänner på middag? Testa det här receptet på holländskt potatismos och servera med våra goda Quorn Bitar för en ovo-vegetarisk, värmande rätt.
Portioner 2
45 min
532 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Bitar
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 200 g Quorn Bitar
- 300 g potatis, skalad och skuren i små tärningar
- 3 msk olivolja
- 150 g morötter, skalade och skivade
- 200 g lök, tunt skivad
- 100 g färska ärtor
- 1 tsk torkad timjan
- Till rädismixen:
- 20 g rädisor, skivade
- 20 rödlök, skivad
- 20 g rödkål, skivad
- 1 stjälkselleri, hackad
Tillagning
- Lägg potatisen i en stor kastrull. Häll över kallt vatten och låt koka upp. Koka potatisen tills de är mjuka och häll av potatisvattnet, men spara lite som vätska till moset. Mosa potatisen med 2 msk olivolja, tillsätt vätskan och arbeta samman till ett smidigt mos.
- Rör ihop ingredienserna till rädismixen.
- Hetta upp den återstående oljan i en wok- eller stekpanna, tillsätt morötterna och den skivade löken, låt steka i fem minuter på hög värme. Sänk temperaturen till medelvärme och tillsätt sedan Quorn bitar, timjan och hälften av rädismixen. Låt sjuda i tre minuter och rör därefter ner potatismoset.
- Lägg upp rätten på två tallrikar och toppa med resterande rädismix.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.