Holländskt potatismos med Quorn Bitar
Ska du bjuda familj och vänner på middag? Testa det här receptet på holländskt potatismos och servera med våra goda Quorn Bitar för en ovo-vegetarisk, värmande rätt.
Portioner 2
45 mins
532 kcal
(Per 100g)
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 200 g Quorn Bitar
- 300 g potatis, skalad och skuren i små tärningar
- 3 msk olivolja
- 150 g morötter, skalade och skivade
- 200 g lök, tunt skivad
- 100 g färska ärtor
- 1 tsk torkad timjan
- Till rädismixen:
- 20 g rädisor, skivade
- 20 rödlök, skivad
- 20 g rödkål, skivad
- 1 stjälkselleri, hackad
Tillagning
- Lägg potatisen i en stor kastrull. Häll över kallt vatten och låt koka upp. Koka potatisen tills de är mjuka och häll av potatisvattnet, men spara lite som vätska till moset. Mosa potatisen med 2 msk olivolja, tillsätt vätskan och arbeta samman till ett smidigt mos.
- Rör ihop ingredienserna till rädismixen.
- Hetta upp den återstående oljan i en wok- eller stekpanna, tillsätt morötterna och den skivade löken, låt steka i fem minuter på hög värme. Sänk temperaturen till medelvärme och tillsätt sedan Quorn bitar, timjan och hälften av rädismixen. Låt sjuda i tre minuter och rör därefter ner potatismoset.
- Lägg upp rätten på två tallrikar och toppa med resterande rädismix.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(29)
2 out of 5 stars