
Foodjunkies vegetariska moussaka med Quorn Färs

Vem älskar inte moussaka? Kolla in Editas lakto-ovo vegetariska recept som bjuder på en smakexplosion av vitlök, parmesanost och färska örter. En härlig festmåltid för hela familjen som passar perfekt som rester dagen efter.
Portioner 4
95 min

Gjorda med Quorn Mince
Glutenfri
Hög proteinhalt
Ingen soja
Inga artificiella ingredienser
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 600 g Quorn Mince
 - 6 stora potatisar, fasta
 - 1 aubergine
 - 1 stor gul lök
 - 5 vitlöksklyftor
 - 2 lagerblad
 - 600 g krossade tomater
 - Parmesanost efter smak
 - Fetaost
 - En kruka färsk persilja
 - Oregano
 - Olivolja
 - Salt
 - Svartpeppar
 - Bechamelsås:
 - 2 ½ msk majsstärkelse
 - 3 dl mjölk
 - 2 dl vispgrädde
 - 2 msk smör
 - 1 tsk salt
 
Tillagning
- Sätt ugnen på 120 grader. Strimla potatisarna och lägg i kallt vatten medan du förbereder resten av rätten.
 - Bechamelsås: Blanda majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt koka under omrörning 3-5 minuter.
 - Skär upp aubergine och lägg dem på hushållspapper. Salta och låt vila för att dra ut vätska.
 - Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Fräs lök, vitlök och färs i panna. Lägg i lagerblad, krossade tomater och riven parmesanost. Hacka persilja efter smak och blanda ner i färsblandningen. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och eventuellt mer persilja och parmesanost om det behövs.
 - Peppra potatisen och stek snabbt i olivolja. Torka av vätska från auberginen och stek även den i olivolja.
 - Varva potatis, aubergine, färsblandning, bechamelsås och fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med fetaost och parmesanost på toppen. Kör in i ugn i cirka en timme – rätten är klar när potatisen är mjuk.
 
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(39)
5 out of 5 stars
Lasseivegen
5 out of 5 stars
Helt suveränt god, hade tyvärr bara 250 g Quorn Men lade till 250 g kokta sojabönor, ersatte det mesta av parmesanen med riven Västerbottens






