Foodjunkies heta rödkålsrullar med Quorn Färs
Ännu ett fantastiskt recept från Foodjunkie. Dessa ovo-vegetariska rullar passar superbra som plockmat eller varför inte som en riktigt fräsch middag? Rödkål i ugn blir både saftigt och krispigt och den heta färsblandningen är magiskt god. http://foodjunkie.metromode.se
Portioner 4
35 mins
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 3 stora msk kokt ris
- 6 msk kokta belugalinser
- 1 rödkålshuvud
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk honung
- Färsk chili efter smak
- Färsk persilja
- Margarin
- Salt
- Olivolja
- Flingsalt
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris och belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Smält margarin i panna. Hacka gul lök och vitlöksklyftor och fräs tillsammans med Quorn Färs. Häll i paprikakrydda, balsamvinäger, honung och smaka av med finhackad chili och salt.
- Bryt av blad från rödkålshuvudet. Blanda ihop färsblandningen med ris och belugalinser och fördela i rödkålsbladen. Toppa med färsk persilja, rulla ihop och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugn i cirka 15 minuter tills de fått fin färg och har mjuknat.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(27)
2 out of 5 stars