Foodjunkies heta rödkålsrullar med Quorn Färs

Ännu ett fantastiskt recept från Foodjunkie. Dessa ovo-vegetariska rullar passar superbra som plockmat eller varför inte som en riktigt fräsch middag? Rödkål i ugn blir både saftigt och krispigt och den heta färsblandningen är magiskt god. http://foodjunkie.metromode.se
Portioner 4
35 min

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 3 stora msk kokt ris
- 6 msk kokta belugalinser
- 1 rödkålshuvud
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk honung
- Färsk chili efter smak
- Färsk persilja
- Margarin
- Salt
- Olivolja
- Flingsalt
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris och belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Smält margarin i panna. Hacka gul lök och vitlöksklyftor och fräs tillsammans med Quorn Färs. Häll i paprikakrydda, balsamvinäger, honung och smaka av med finhackad chili och salt.
- Bryt av blad från rödkålshuvudet. Blanda ihop färsblandningen med ris och belugalinser och fördela i rödkålsbladen. Toppa med färsk persilja, rulla ihop och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugn i cirka 15 minuter tills de fått fin färg och har mjuknat.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.