Recept
Vegetariska Mini-piroger
Sugen på ett gott mellanmåll med mycket smak? Eller uppslag till plockmat? Då kan vi rekommendera våra lakto-ovo vegetariska piroger. Krämig mozzarella, färsk spenat och Quorn Färs omsluts av knaprig filodeg och gör det här till en perfekt rätt att dela med goda vänner.
Portioner 25-30
15 min
Enkelt
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Färs
- 3 ark filodeg
- 200 g fryst, tinad spenat, avrunnen
- 200 g mozzarella (löpefri)
- Salt
- Peppar
- Ägg till pensling
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Stansa ut rundlar om 10 cm i diameter av filodegen.
- Stek färs i olja enligt anvisning på paketet. Salta och peppra efter smak.
- Klicka ut färs, spenat och mozzarella på varje rundel. Pensla kanten med ägg (som lim) och vik över till halvmånar. Tryck ihop ordentligt. Pensla även utanpå pirogerna med ägg. Grädda i ugnen tills de fått fin färg, cirka 5 minuter.