Recept

Thaisallad med Quorn Bitar

Testa detta hälsosamma recept på en härlig ovo-vegetarisk thaisallad med marinerade Quorn Bitar tillsammans med gröna bönor, chili och mango.

Portioner 4

25 min

Enkelt

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 1-2 msk grön currypasta
  • 2 msk olja
  • 125g haricots verts, skurna
  • 175g vitkål, finstrimlad
  • 2 tomater, skurna i kuber
  • 1 röd chili, finstrimlad
  • 1 mango, skalad och skuren i kuber
  • 1 msk färsk koriander, hackad
Dressing:
  • Saft och rivet skal från en lime
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 cm färsk ingefära, riven
  • 2 tsk sojasås
  • 4 tsk olivolja
Till servering:
  • Sallad
  • Färsk koriander

Tillagning

  1. Marinera bitarna i grön currypasta i minst 30 minuter. Låt stå i kyl under tiden.
  2. Hetta olja i en stekpanna. Häll i bitarna och bryn dem gyllenbruna, cirka fem minuter under omrörning. Ställ åt sidan.
  3. Koka haricots verts i en minut och häll sedan över i kallt vatten. Lägg dem i en skål med vitkålen, tomaterna, chilin och mangon. Blanda i bitarna och koriandern. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kyl.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ringla över salladen och blanda. Servera med salladsblad och toppa med färsk koriander.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (27)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme