Recept
Thaisallad med Quorn Bitar
Testa detta hälsosamma recept på en härlig ovo-vegetarisk thaisallad med marinerade Quorn Bitar tillsammans med gröna bönor, chili och mango.
Portioner 4
25 min
Enkelt
11 g of fibre
(Per portion)
Gjorda med Quorn Bitar
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 1-2 msk grön currypasta
- 2 msk olja
- 125g haricots verts, skurna
- 175g vitkål, finstrimlad
- 2 tomater, skurna i kuber
- 1 röd chili, finstrimlad
- 1 mango, skalad och skuren i kuber
- 1 msk färsk koriander, hackad
- Saft och rivet skal från en lime
- 1 vitlök, pressad
- 1 cm färsk ingefära, riven
- 2 tsk sojasås
- 4 tsk olivolja
- Sallad
- Färsk koriander
Tillagning
- Marinera bitarna i grön currypasta i minst 30 minuter. Låt stå i kyl under tiden.
- Hetta olja i en stekpanna. Häll i bitarna och bryn dem gyllenbruna, cirka fem minuter under omrörning. Ställ åt sidan.
- Koka haricots verts i en minut och häll sedan över i kallt vatten. Lägg dem i en skål med vitkålen, tomaterna, chilin och mangon. Blanda i bitarna och koriandern. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kyl.
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ringla över salladen och blanda. Servera med salladsblad och toppa med färsk koriander.