Loading
Recept

Quorn Grekiska Vegetariska Moussaka

Älskad grekisk klassiker i lakto-ovo-vegetarisk tappning! Med smaker som för dig till Medelhavet och klimatsmarta råvaror får du allt i en ugnsform.

Portioner 4

75 min

En utmaning

1,1kg
CO2e/portion

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 2 auberginer
  • Rapsolja till stekning
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk ajvar relish
  • 125 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
Vit sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 4 dl mjölk

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen, skala den och skär i tjocka skivor.
  3. Hacka lök och vitlök och stek glansig i olja.
  4. Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg.
  5. Häll på krossade tomater och ajvar relish. Salta och peppra och låt koka i cirka 15 minuter.
  6. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och stek dem på hög värme i torr panna tills de får lite färg.
  7. Smält smöret till den vita såsen i en kastrull. Rör ner mjölet och späd ut med mjölk. Låt koka upp och rör om tills du har en jämn och fin sås.
  8. Häll lite olja i en form. Lägg i skivad potatis och hälften av aubergineskivorna så det täcker formen. Häll på färssåsen och toppa med resten av auberginen. Avsluta med den vita såsen överst.
  9. Smula över fetaost och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Lägg folie på moussakan om den får för mycket färg.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

5 out of 5 stars (1)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme