Skip to main content

Thaigryta med grön curry och Quorn

Prova vårt läckra recept på en hälsosam, ovo-vegetarisk thaicurry. Gjord på Quorn Bitar, citrongräs, ingefära, sojasås, kokosmjölk och haricot verts.

Portioner 4

25 min

Lite krävande

330 kcal
(Per portion)

Veganskt

Quorn Ovo-Vegetariska Bitar

Gjorda med Quorn Pieces

Glutenfri

Ingen soja

Hög proteinhalt

Inga artificiella ingredienser

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Pieces
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippe vårlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små gröna chilifrukter
  • 1 röd chili
  • 4 knippen citrongräs (ta bort de grova ytterbladen)
  • 50 g färsk ingefära, skalad
  • 3 msk Mirin
  • 4 msk mild sojasås
  • 70 g färsk koriander, finhackad (ta bort bladen från stjälkarna)
  • 400 g burk mild kokosmjölk
  • 4 kaffir limeblad
  • 2 små zucchini, skivade och därefter skurna i fyra bitar
  • 125 g gröna bönor, förvällda i kokande vatten under 2–3 minuter
  • Skalet och saften av 1 lime

Tillagning

  1. Lägg i lök, vitlök, chili, citrongräs, ingefära, Mirin, sojasås och 20 gram av koriandern i en matberedare och kör tills det blir en slät puré.
  2. Värm upp 1 msk av oljan i en panna och stek purén i 1–2 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk och kaffir limeblad. Koka upp, sätt på lock och låt sjuda i tio minuter.
  3. Värm under tiden den återstående oljan i en panna och stek Quorn Bitar i 5–6 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg sedan i zucchinibitar och tillaga i ytterligare 3–4 minuter. Tillsätt kokosmjölk tillsammans med gröna bönor, limeskal och limesaft. Låt sjuda utan lock i 5 minuter och rör sedan ner den återstående koriandern.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(84)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.