Recept

Thaigryta med grön curry och Quorn

Prova vårt läckra recept på en hälsosam, ovo-vegetarisk thaicurry. Gjord på Quorn Bitar, citrongräs, ingefära, sojasås, kokosmjölk och haricot verts.

Portioner 4

25 min

Lite krävande

330 kcal
(Per portion)

Veganskt

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippe vårlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små gröna chilifrukter
  • 1 röd chili
  • 4 knippen citrongräs (ta bort de grova ytterbladen)
  • 50 g färsk ingefära, skalad
  • 3 msk Mirin
  • 4 msk mild sojasås
  • 70 g färsk koriander, finhackad (ta bort bladen från stjälkarna)
  • 400 g burk mild kokosmjölk
  • 4 kaffir limeblad
  • 2 små zucchini, skivade och därefter skurna i fyra bitar
  • 125 g gröna bönor, förvällda i kokande vatten under 2–3 minuter
  • Skalet och saften av 1 lime

Tillagning

  1. Lägg i lök, vitlök, chili, citrongräs, ingefära, Mirin, sojasås och 20 gram av koriandern i en matberedare och kör tills det blir en slät puré.
  2. Värm upp 1 msk av oljan i en panna och stek purén i 1–2 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk och kaffir limeblad. Koka upp, sätt på lock och låt sjuda i tio minuter.
  3. Värm under tiden den återstående oljan i en panna och stek Quorn Bitar i 5–6 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg sedan i zucchinibitar och tillaga i ytterligare 3–4 minuter. Tillsätt kokosmjölk tillsammans med gröna bönor, limeskal och limesaft. Låt sjuda utan lock i 5 minuter och rör sedan ner den återstående koriandern.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (84)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme