Recept

Svinnsmarta och snabba tacowraps

De här wrapsen är en riktig vardagsräddare - en enkel ovo-vegetarisk rätt som du slänger ihop på en kvart. Komplettera med det du redan har hemma och ta vara på dina rester så blir det ännu snällare mot planeten.

Portioner 4

15 min

Enkelt

450 kcal
(Per portion)

0,34kg
CO2e/portion

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk kanel
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rödkålsblandning:
  • ¼ rödkålshuvud
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk ljus japansk soja
  • Chilimayo:
  • 2 dl vegetarisk majonnäs
  • 2-3 msk chilisås
  • Tillbehör:
  • Vetetortillas
  • Era favoritgrönsaker
  • Rester och röror från gårdagen

Tillagning

  1. Rödkålsblandning: Strimla rödkålen och lägg i bunke. Blanda ihop med äppelcidervinäger, soja och en nypa salt.
  2. Stek färsen försiktigt i rapsolja på medelhög värme tillsammans med paprikapulver, spiskummin och kanel. Smaka av med salt och peppar.
  3. Chilimayo: Blanda ihop majonnäs och chilisås. Går utmärkt att använda en starkare sås också.
  4. Servera färsen med tortillabröd, rödkålsblandning, chilimayo och era favoritgrönsaker. Ställ gärna fram röror eller andra rester du har i kylen och som passar i en wrap.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme