Loading
Recept

Frasiga smördegspiroger med Quorn Färs och mangosalsa

Härliga och frasiga ovo-vegetariska smördegspiroger med en alldeles fantastisk mangosalsa till. Servera som plockmat vid nästa bjudning eller lyxa till fredagsmiddagen. Familjen kommer garanterat älska denna rätt.

Portioner 4

45 min

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 100 g Quorn Färs
  • 2 msk tacokrydda
  • 50 g kokt sötpotatis
  • ½ gul lök
  • Röd chili efter smak
  • 1 vispat ägg
  • Vegetariska smördegsplattor
  • Mangosalsa:
  • 1-2 mogna mangor
  • ½ gurka
  • 1 röd chili
  • ½ rödlök
  • 2 lime
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Koriander efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka lök och röd chili fint och bryn i valfritt matfett i panna tillsammans med Quorn Färs och tacokrydda. Ta bort från plattan och låt svalna helt när fyllningen har brynt färdigt.
  3. Hacka färdigkokt sötpotatis och blanda ner i den svala färsen. Lägg upp färska smördegsplattor, klicka en sked färsfyllning på varje platta och vik ihop till piroger. Nagga pirogerna med gaffel och pensla med vispat ägg. Baka i ugnen på 250 grader tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
  4. Mangosalsa: Skala och tärna mango och gurka. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Blanda allt i en bunke. Pressa över limesaft, häll i olja och salta. Grovhacka koriandern och vänd ner i salsan.
  5. Servera varma smördegspiroger med mangosalsa.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (35)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme