Loading
Recept

Foodjunkies vegetariska moussaka med Quorn Färs

Vem älskar inte moussaka? Kolla in Editas lakto-ovo vegetariska recept som bjuder på en smakexplosion av vitlök, parmesanost och färska örter. En härlig festmåltid för hela familjen som passar perfekt som rester dagen efter.

Portioner 4

95 min

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 6 stora potatisar, fasta
  • 1 aubergine
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 600 g krossade tomater
  • Parmesanost efter smak
  • Fetaost
  • En kruka färsk persilja
  • Oregano
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 2 ½ msk majsstärkelse
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 120 grader. Strimla potatisarna och lägg i kallt vatten medan du förbereder resten av rätten.
  2. Bechamelsås: Blanda majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt koka under omrörning 3-5 minuter.
  3. Skär upp aubergine och lägg dem på hushållspapper. Salta och låt vila för att dra ut vätska.
  4. Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Fräs lök, vitlök och färs i panna. Lägg i lagerblad, krossade tomater och riven parmesanost. Hacka persilja efter smak och blanda ner i färsblandningen. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och eventuellt mer persilja och parmesanost om det behövs.
  5. Peppra potatisen och stek snabbt i olivolja. Torka av vätska från auberginen och stek även den i olivolja.
  6. Varva potatis, aubergine, färsblandning, bechamelsås och fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med fetaost och parmesanost på toppen. Kör in i ugn i cirka en timme – rätten är klar när potatisen är mjuk.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (39)

Lasseivegen

5 out of 5 stars

Helt suveränt god, hade tyvärr bara 250 g Quorn Men lade till 250 g kokta sojabönor, ersatte det mesta av parmesanen med riven Västerbottens

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme