Skip to main content

Vegetariska auberginelindade Quornfiléer - recept

Prova det här lakto-ovo vegetariska receptet på auberginelindade Quorn Filéer i en fyllig tomat- och balsamvinägersås med mozzarella och rostade pinjenötter.

Portioner 4

30 min

Lite krävande

275 kcal
(Per portion)

Glutenfri

Quornfiléer – proteinrika, ovo-vegetariska filéer, glutenfria och lätta att tillaga i ugn, panna eller gryta.

Gjorda med Quorn Filéer

Hög proteinhalt

Glutenfri

Ingen soja

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 224 gram Quorn Filéer
  • 50 gram pinjenötter
  • 2 st auberginer
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • ½ tsk kummin, malen
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 80 gram mozzarella

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200º C.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg.
  3. Skär auberginerna på längden i centimetertjocka skivor, grilla ett par minuter på varje sida i het grillpanna.
  4. Fräs löken i olivoljan, tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater och balsamvinäger. Låt såsen koka ett par minuter, tillsätt salt och svartpeppar samt de rostade pinjenötterna. Håll tomatsåsen varm.
  5. Skär mozzarellan i 8 skivor.
  6. Dela varje filé horisontellt.
  7. Lägg en skiva mozzarella på varje bottenhalva. Lägg på de övre halvorna och linda runt aubergineskivorna.
  8. Värm filéerna i ugnen i ca 10 minuter. Häll över tomatsåsen och servera med exempelvis ångade sockerärtor.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(30)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.