Skip to main content

Sötpotatissoppa

Ovo-vegetarisk Sötpotatissoppa - recept

Prova det här receptet på vår fantastiska ovo-vegetariska soppa toppad med Quorn Bitar, passar både som värmande lunch och som förrätt på middagsbjudningen.

Portioner 4

20 mins

Enkelt

223 kcal
(Per 100g)

Quorn Ovo-Vegetariska Filéer

Gjorda med Quorn Filéer

Rik På Protein

Glutenfri

Ingen soja

Ingredienser

 • 300g Quorn Filéer
 • 500g sötpotatis
 • 3 msk grönsaksfond, koncentrerad
 • 2 msk olivolja
 • 2 tsk spiskummin
 • 1 lime
 • Salt
 • Peppar

Tillagning

 1. Tina filéerna.
 2. Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Häll av en del av vattnet (men spara om soppan behöver tunnas ut) och mixa sedan soppan slät med mixerstav. Smaka av med spiskummin, fond, salt och peppar.
 3. Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra.
 4. Variera soppan genom att ändra toppingen, testa exempelvis vitlöksfrästa champinjoner eller pesto & valfri fraîche eller färska örter.
 5. Servera gärna med färskt bröd.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(37)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.