Snabb & spröd vegetarisk pizza med fyrtal i lök

En pizza gjord med frasig smördeg som ger ett härligt crunch och gifter sig väl med tomatsåsens syrlighet och sötman från lökarna. Ovo-vegetarisk, toppad med saftiga skurna Quorn Filéer och görs på nolltid.

Portioner 4

25 min

Enkelt

1,65kg
CO2e/portion

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 312g Quorn Filéer
  • 1 paket smördegsbotten (på rulle)
  • 400g olika sorters lök, t ex röd-, silver-, sallads- och gul
  • 2 dl pizzasås/tomatsås
  • 600g mozzarella, löpefri
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka färsk oregano

Tillagning

  1. Värm ugnen enligt anvisning på förpackningen för smördegsbotten.
  2. Stek Quorn Filéerna ett par minuter tills de blir genomvarma. Strimla dem sedan och lägg åt sidan.
  3. Skär lökarna grovt och skiva mozzarellan.
  4. Rulla upp smördegsbotten och bred på sås. Lägg sedan på filéerna, lökarna och mozzarella. Salta och peppra lite och häll lite olivolja på.
  5. Tillaga pizzan i ugnen enligt anvisning på förpackningen för smördegsbotten. Toppa pizzan med färsk oregano när den är klar.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.