Snabb & spröd vegetarisk pizza med fyrtal i lök

En pizza gjord med frasig smördeg som ger ett härligt crunch och gifter sig väl med tomatsåsens syrlighet och sötman från lökarna. Ovo-vegetarisk, toppad med saftiga skurna Quorn Filéer och görs på nolltid.
Portioner 4
25 min
Enkelt
1,65kg
CO2e/portion

Gjorda med Quorn Filéer
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 312g Quorn Filéer
- 1 paket smördegsbotten (på rulle)
- 400g olika sorters lök, t ex röd-, silver-, sallads- och gul
- 2 dl pizzasås/tomatsås
- 600g mozzarella, löpefri
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- 1 kruka färsk oregano
Tillagning
- Värm ugnen enligt anvisning på förpackningen för smördegsbotten.
- Stek Quorn Filéerna ett par minuter tills de blir genomvarma. Strimla dem sedan och lägg åt sidan.
- Skär lökarna grovt och skiva mozzarellan.
- Rulla upp smördegsbotten och bred på sås. Lägg sedan på filéerna, lökarna och mozzarella. Salta och peppra lite och häll lite olivolja på.
- Tillaga pizzan i ugnen enligt anvisning på förpackningen för smördegsbotten. Toppa pizzan med färsk oregano när den är klar.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.