Snabb & spröd vegetarisk pizza med fyrtal i lök
En pizza gjord med frasig smördeg som ger ett härligt crunch och gifter sig väl med tomatsåsens syrlighet och sötman från lökarna. Ovo-vegetarisk, toppad med saftiga skurna Quorn Filéer och görs på nolltid.
Portioner 4
25 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 312g Quorn Filéer
- 1 paket smördegsbotten (på rulle)
- 400g olika sorters lök, t ex röd-, silver-, sallads- och gul
- 2 dl pizzasås/tomatsås
- 600g mozzarella, löpefri
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- 1 kruka färsk oregano
Tillagning
- Värm ugnen enligt anvisning på förpackningen för smördegsbotten.
- Stek Quorn Filéerna ett par minuter tills de blir genomvarma. Strimla dem sedan och lägg åt sidan.
- Skär lökarna grovt och skiva mozzarellan.
- Rulla upp smördegsbotten och bred på sås. Lägg sedan på filéerna, lökarna och mozzarella. Salta och peppra lite och häll lite olivolja på.
- Tillaga pizzan i ugnen enligt anvisning på förpackningen för smördegsbotten. Toppa pizzan med färsk oregano när den är klar.