Vegetarisk tacogratäng med Quorn Filéer

Vill du ha en god middag eller preppa veckans matlådor så är det här receptet perfekt, speciellt om du älskar vegetariska tacos med Quorn! Proteinrikt, enkelt och gott. Den här vegetariska tacogratängen är gjord med Quorn Filéer, en läcker cream cheese sås, och en massa goda kryddor, vilket gör den extra mumsig. Receptet är framtaget av Annie Erfass som driver Instagram- och TikTok-kontot kalorismart.

Portioner 4

20 min

491 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris
  • 1 pkt Quorn filéer (312g)
  • 1 pkt Tacokrydda (á 28g)
  • 1 burk Tacosalsa (á 230g)
  • 125g mozzarella
Sås:
  • 500g cottage cheese 4% fetthalt
  • 200g cream cheese light 9% fetthalt
  • 1 burk majs (á 140g)
  • Smaka av med salt och peppar
Topping:
  • 25g mager riven ost 12%
  • 25g tortillachips

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och placera i botten av ugnsformen. Har du kokt ris kvar från gårdagen går det fint att använda det.
  3. Krydda Quorn Filéer med tacokrydda och placera ovanpå riset.
  4. Häll över salsan, skiva mozzarellan och placera ovanpå.
  5. Mixa cottage cheese med cream cheese, tillsätt majs. Smaka av med salt och häll blandningen över filéerna.
  6. Toppa med ost och nachochips.
  7. Tillaga i ugnen ca 20 min.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

5 out of 5 stars (1)

Lisbeth Rosell

5 out of 5 stars

Säger bara MUMS!

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.