Snabb vegetarisk teriyakigratäng med Quorn Filéer
Testa ett otroligt enkelt recept med Quorn Filéer som är färdigt på bara 20 minuter och livar upp varje dag. Denna läckra vegetariska teriyakigratäng är full av smak! Receptet skapades av Annie Erfass, som driver Instagramkontot @kalorismart.
Portioner 4
30 mins
Enkelt
459 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 312 g Quorn Filéer
- 280 g torkade äggnudlar
- 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
- 250 g färsk broccoli
- 1 st paprika (röd/gul/orange)
- 3 dl teriyakisås
- 1 dl apelsinjuice
- Chiliflakes
- Sesamfrön
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka nudlarna al dente (ca 1 min) tillsammans med salt.
- Placera nudlarna i botten på en ugnsfast form (ca 27x20),
- Häll matlagningsgrädden över nudlarna och blanda.
- Placera Quorn Filéer i formen tillsammans med skivad paprika och broccoli.
- Avsluta med teriyakisås och apelsinjuice.
- Toppa med chiliflakes och sesamfrön.
- In i ugnen i ca 20 min.
- Klart!
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(1)
2 out of 5 stars
Nathalie
2 out of 5 stars
För mycket apelsinsmak och för lite teriyaki.