Quorn Pytt med stekt ägg, rödbeta och pressgurka
Med Quorn Pytt lagar du en supergod middag på nolltid! Ta den vegetariska pytten direkt från frysen och ner i stekpannan.
Servera till klassiska tillbehör som inlagda rödbetor, pressgurka och kanske ett stekt ägg. Så gott, snabbt och enkelt i vardagen!
Portioner 4
15 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Pytt
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- Quorn Pytt (Family Pack 990 g)
- Olja
- 4 st ägg
- Inlagd rödbeta
- Smaka av med salt och peppar
Pressgurka (om du har tid att preppa):
- 1 färsk gurka
- 3 krm salt
- 2 msk ättiksprit (12%)
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- ½ krm vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
Tillagning
- Tillaga Quorn Pytt enligt anvisning på förpackningen.
- Under tiden pytten tillagas stek ägg.
- Servera med rödbeta och pressgurka.
- Pressgurka: Skiva gurka tunt och lägg i en vid skål. Häll salt på gurkan och lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll sedan av spadet. Blanda ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja i en separat skål och rör tills sockret löst sig. Lägg över gurkan i en burk med lock och häll över lagen. Låt stå någon timme före servering.