Quorn Bullar med gräddsås och rårörda lingon

Husmanskost i vegotappning - det kan inte bli bättre! Populära Quorn Bullar är supergoda i denna klassiska rätt som tar dig tillbaka till barndomen. Och det bästa av allt - de är snälla mot planeten.
Portioner 4
30 min
Enkelt
0,33kg
CO2e/portion

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
Rik på protein
Fiberkälla
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
- 1 kg potatis
- 300 g ärter
- 2-3 msk olivolja
- Salt
- Peppar
- 3 dl havregrädde
- 2 msk grönsaksfond
- 1 tsk soja
- Brun redning, Maizena
- Salt
- Peppar
- 225 g lingon
- 1 dl socker
Tillagning
- Rårörda lingon: Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Ställ kylt.
- Tillaga bullarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Häll i olivolja och rör ihop tills du får en slät mos. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten i kastrull. Häll i ärterna och lägg kastrullen åt sidan i ett par minuter. Häll av vattnet och skölj ärterna i kallt vatten.
- Gräddsås: Rör ihop havregrädde, fond och soja i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda. Häll i redning tills såsen blir lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Servera bullarna med potatismos, ärter, rårörda lingon och gräddsås.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.