Quorn Bullar med gräddsås och rårörda lingon
Husmanskost i vegotappning - det kan inte bli bättre! Populära Quorn Bullar är supergoda i denna klassiska rätt som tar dig tillbaka till barndomen. Och det bästa av allt - de är snälla mot planeten.
Portioner 4
30 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
Rik På Protein
FIBERKäLLA
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
- 1 kg potatis
- 300 g ärter
- 2-3 msk olivolja
- Salt
- Peppar
Gräddsås:
- 3 dl havregrädde
- 2 msk grönsaksfond
- 1 tsk soja
- Brun redning, Maizena
- Salt
- Peppar
Rårörda lingon:
- 225 g lingon
- 1 dl socker
Till servering: Gröna ärter
Tillagning
- Rårörda lingon: Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Ställ kylt.
- Tillaga bullarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Häll i olivolja och rör ihop tills du får en slät mos. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten i kastrull. Häll i ärterna och lägg kastrullen åt sidan i ett par minuter. Häll av vattnet och skölj ärterna i kallt vatten.
- Gräddsås: Rör ihop havregrädde, fond och soja i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda. Häll i redning tills såsen blir lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Servera bullarna med potatismos, ärter, rårörda lingon och gräddsås.