Skip to main content

Quorn Bullar med gräddsås och rårörda lingon

Veganska köttbullar med mos, gräddsås och rårörda lingon på tallrik.

Husmanskost i vegotappning - det kan inte bli bättre! Populära Quorn Bullar är supergoda i denna klassiska rätt som tar dig tillbaka till barndomen. Och det bästa av allt - de är snälla mot planeten.

Quorn Ovo-Vegetariska köttbullar

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar

Rik På Protein

FIBERKäLLA

Ingen soja

Ingredienser

Gräddsås:

 • 3 dl havregrädde
 • 2 msk grönsaksfond
 • 1 tsk soja
 • Brun redning, Maizena
 • Salt
 • Peppar

Rårörda lingon:

 • 225 g lingon
 • 1 dl socker

Till servering: Gröna ärter

Tillagning

 1. Rårörda lingon: Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Ställ kylt.
 2. Tillaga bullarna enligt anvisning på förpackningen.
 3. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Häll i olivolja och rör ihop tills du får en slät mos. Smaka av med salt och peppar.
 4. Koka upp vatten i kastrull. Häll i ärterna och lägg kastrullen åt sidan i ett par minuter. Häll av vattnet och skölj ärterna i kallt vatten.
 5. Gräddsås: Rör ihop havregrädde, fond och soja i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda. Häll i redning tills såsen blir lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.
 6. Servera bullarna med potatismos, ärter, rårörda lingon och gräddsås.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.