
Krispig burgare på Quorn Filéer
Njut av en knaprig lakto-ovo vegetarisk burgare med Quorn Filéer! Lägg på lite mango chutney och créme fraiche för en spännande smakblandning.
Portioner 6
30 mins
En utmaning

Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 312g Quorn Filéer
- 0,5 dl vetemjöl
- 1-2 krm ingefära
- 1 ägg, uppvispat
- 1 dl panko ströbröd
- salt och peppar
- 1,5 dl crème fraîche
- 1 msk majonnäs
- 3 krm curry
- 1 msk mangochutney, utan bitar
- 1 mogen färsk Mango, tärnad
- salt och peppar
- 1 rödlöken
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- Hamburgerbröd
- Sallad, välj din favorit
Tillagning
- Börja med att pickla rödlöken. Koka upp vatten, ättika & socker. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Skär tunna ringar av rödlöken och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och lägg på ett lock. Förvara i kylskåp.
- Rör ihop crème fraîche, curry, majonnäs och mango chutney till dressingen. Vänd till sist ner tärnad mango. Salta och peppra efter smak och ställ svalt fram till servering.
- Tina Quorn Filéerna. Blanda samman mjöl och malen ingefära, lite salt och nymalen svartpeppar i en skål. Knäck ett ägg och vispa upp det i en annan skål. Mät upp panko ströbröd i en tredje skål.
- Doppa filéerna först i mjöl- och ingefäramixen, sedan i ägget och till sist i panko ströbrödet. Stek de panerade filéerna i en rejäl klick smör i cirka 5-6 min på varje sida tills de blir gyllene & härligt krispiga. Håll koll på värmen så att det inte bränns.
- Rosta hamburgerbröden med innersidan uppåt i ugn, ungefär 3 minuter i cirka 200 grader.
- Skär filéerna snett på mitten i två delar eller lägg dem hela på hamburgerbrödets botten. Toppa med mango & currydressing, massa fräsch sallad och picklad rödlök. Lägg till sist på locket på burgaren och servera!
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(29)
2 out of 5 stars