QUORN FILÈER MED POTATISPURÈ OCH ÖRTPESTO
Vill du servera något riktigt gott som ser mycket mer avancerat ut än det är? Prova våra vegetariska filéer serverade med den här lena potatispurén, en spännande ärtpuré med mynta samt en mild örtpesto. Lite mer tidskrävande – men inte alls svårlagat!
Portioner 4
25 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 4 st Quorn Filéer
- 2 msk agavesirap
- Olivolja
- Potatispuré
- 400g mjölig potatis
- 1 dl créme fraiche
- 3 msk olivolja
- Salt
- Peppar
- Ärtpuré med mynta
- 3 dl gröna ärtor
- 1 kruka färsk mynta
- 3 msk olivolja
- Salt
- Peppar
- Örtpesto
- 2 dl blandade färska örter
- 1 dl cashewnötter
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk pressad citron
- Salt
- Peppar
- Till servering:
- Picklad morot
- Balsamico
- Sriracha
- Färsk körvel
Tillagning
- Koka potatisen mjuk och pressa den i en potatispress. Tillsätt crème fraîche, olja, salt och peppar och blanda till en puré.
- Mixa ingredienserna till ärtpurén med en stavmixer.
- Mixa ingredienserna till örtpeston med en stavmixer.
- Tillaga Quorn Filéerna i stekpanna med olivolja och salt på medelvärme, tillsätt agavesirap och låt filéerna bli gyllene.
- Skär filéerna i skivor och montera tallrikarna: dra ut örtpesto i botten. Spritsa potatispuré, ärtpuré och lägg sedan på filéerna. Har du inga spritspåsar går det fint att portionera ut puréerna med sked. Lägg ut picklad morot, droppa ut balsamico och sriracha och toppa med färsk körvel.